Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Farsz do pierogów

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ser feta 150 g
szpinak 1 garść
jajko 2
czosnek 2 ząbki
jogurt naturalny 4 łyżki
pieprz szczypta

Przepis i sposób przygotowania na: Farsz do pierogów

Jajka gotujemy na twardo przez minut.Po ugotowaniu i obraniu ze skorupek kroimy bardzo drobniutko.Pokrojone jajka przekładamy do miski.Szpinak gotujemy pod przykryciem na średnim ogniu prze 15 minut.Po ugotowaniu odsączamy z wody na durszlaku.Po wystudzeniu drobno siekamy i przekładamy do pokrojonych jajek.Drobno siekamy czosnek,a ser fetę rozdrabniamy widelcem.Wszystko przekładamy do jednej miseczki.Doprawiamy szczypta pieprzu i na koniec dodajemy jogurt naturalny.Wszystkie składniki mieszamy rozdrabniając widelcem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak