Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa warzywna na indyku

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso indycze 300 gram
marchew 2 szt.
ziemniaki 2-3 szt.
brukselka 10 szt.
seler korzeniowy 1/4 szt.
pietruszka 1 szt.
woda ile trzeba
sól do smaku
Natka pietruszki suszona Prymat 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa warzywna na indyku

Mięso (dałam skrzydło) umyć, zalać wodą, gotować na średnim ogniu, zebrać szumowiny. Posolić. Dodać pokrojoną dowolnie marchewkę, seler oraz pietruszkę. Gotować na średnim ogniu około 30 min. Po tym czasie dodać obrane i pokrojone w kostkę ziemniaki oraz umyte brukselki. I gotujemy do miękkości ziemniaków i brukselek. Na koniec zestawiamy z ognia i posypujemy natką pietruszki. Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

andrzej10 16.07.2012 00:08
smaczne
aginaa 15.03.2012 18:40
smaczne
Justyna Jussstiii 23.02.2012 10:59
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak