Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kapusta gotowana z kurczakiem i ziołami

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kapusta 1 szt
kurczak 2 porcje
sól
pieprz
ziele ang
Liść laurowy suszony Prymat
tymianek
oregano
Zioła prowansalskie suszone Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Kapusta gotowana z kurczakiem i ziołami

Kurczaka myjemy dokładnie. Mozna go pokroić w mniejsze kawałki lub w całości ułozyc na dnie garnka a zająć sie nim po ugotowaniu. Do kurczaka wrzucamy ziele angielskie, liść laurowy, szczypte pieprzu oraz soli i zioła:tymianek, oregano, prowansalskie. Zalewamy wszystko szklanką wody i zaczynamy gotować. Kapustę oczyszczamy, pozbawiamy głąba i szatkujemy (grubośc wg uznania). Poszatkowaną kapustę dodajemy do garnka. Mieszamy. Gotujemy aż kapusta będzie miękka. Wyjmujemy mięso i podajemy obok kapusty jako danie, lub obieramy z kości, siekamy, wrzucamy do kapusty i mieszamy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

dorota20w 26.02.2012 17:10
dziekuję
Grażyna13 25.02.2012 00:15
Podoba mi się :)
dorota20w 23.02.2012 23:15
dziękuję
anja3107 22.02.2012 13:59
pyszna

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak