Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

KLUSKI FRANCUSKIE

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jajko 2 szt
masło 2 łyżki
mąka 4 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: KLUSKI FRANCUSKIE

Żółtka utrzeć z masłem, gęstą masę, dosypując mąki i soli. Białka ubić na sztywna pianę i ostrożnie wymieszać. Można też domieszać łyżeczkę posiekanej pietruszki. Kluski kładzie się na łyżkę metalową maczaną w wodzie do wrzątku. Jeżeli przy próbie ciasto się rozpływa, należy domieszać trochę maki. Po wypłynięciu odcedzić i dodać do zupy

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Izabela/bella81 20.05.2012 09:43
dobre :)
foczka-ks 23.02.2012 12:38
skusze się
foczka-ks 23.02.2012 12:38
skusze się

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak