Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Szybki rosół na wschodnią nutę

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

rosół wołowy 600 ml
gotowana marchewka 1 szt
pędy bambusa z puszki
wołowina gotowana 25 dag
słodko - pikantny sos chili 4 łyżki
marynata w stylu chińskim 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Szybki rosół na wschodnią nutę

Zagrzać wcześniej ugotowany rosół wołowy. W między czasie marchewkę, pędy bambusa i wołowinę pokroić w cienkie słupki i rozdzielić do 2 miseczek. Zalać gorącym rosołem, dodać do każdej miseczki po 2 łyżki słodko-pikantnego sosu chili i 1 łyżce marynaty w stylu chińskim, wymieszać. Można podać z makaronem ryżowym. Mi się jednak skończył i muszę odnowić zapasy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

angelika14 11.03.2012 14:37
fajnie smakuje

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak