Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciasto drożdżowe na pączki

2.0
(0)
Czas
Czas: powyżej 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka 2,5 szklanki
cukier 1 szklanka
masło 250 gramów
żółtko jajek 6 sztuk
mleko 150 mililitrów
drożdże 20 gramów

Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto drożdżowe na pączki

Rozkrusz drożdże i rozpuść je w ciepłym mleku, dodaj połowę przesianej mąki. Rozczyn zostaw w ciepłym miejscu na pół godziny. Do reszty mąki wsyp rozczyn, utarte żółtka i roztopione masło. Składniki połącz ze sobą. Starannie wyrób ciasto i ponownie odstaw je w ciepłe miejsce.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak