Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

rosół z ryżem

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

woda 2 litry
kuropatwa 2
seler 1
marchew 1
pietruszka 1
sól
jałowiec

Przepis i sposób przygotowania na: rosół z ryżem

umyte kuropatwy kroimy na pół, zalewamy wodą , solimy i gotujemy na małym ogniu.pod koniec gotowania dodać umytą marchew, seler, pietruszkę oraz jałowiec do smaku i gotujemy do miękkości.kuropatwy wyciagamy. jajko ugotowane na twardo rozdrabniamy blenderem. rosół podajemy z ugotowanym ryżem. pycha!!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

angelika14 11.03.2012 14:37
fajnie smakuje
Justyna37 02.03.2012 08:15
fajny przepis..
SmacznaPyza 22.02.2012 14:26
ta, jasne, i ten rosołek n a kuropatwach....
Anio?eczek 22.02.2012 11:40
smacznie się zapowiada

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak