Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

bułka drożdżowa

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka 25 dag
drożdże 3 dag
mleko 100 ml
cukier 4 łyżki
masło 2 łyżki
sól szczypta

Przepis i sposób przygotowania na: bułka drożdżowa

drożdże wymieszaj z letnim mlekiem i cukrem.zaczyn odstaw na 30 minut do wyrośnięcia. do przesianej mąki wlej zaczyn i dodaj resztę składników. wyrób ciasto gdy zacznie odchodzić od ręki odstaw ponownie do wyrosnięcia.następnie przełóż do wysmarowanej tłuszczem brytfanny i piecz na złoty kolor

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Malgorzata549 10.10.2013 09:54
smaczny pomysł
Anio?eczek 22.02.2012 11:40
smacznie się zapowiada

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak