Wielkanocne śniadanie „Babci Stasi”

Wielkanocne śniadanie „Babci Stasi”

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • tarty chrzan

    1 szklank
  • śmietana 18 proc

    2 łyzki
  • woda

    0,5 szklanki
  • ocet

    3 łyżki
  • cukier

    2 łyżeczki
  • sól

    1 łyżeczka
  • jaja na twardo

    7 szt
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Chrzan zalewamy gorącą wodą z octem w celu złagodzenia ostrości smaku. Sparzony chrzan łączymy z utartymi na drobnej tarce żółtkami, śmietaną, cukrem i solą. Mieszamy.
Jest to podstawowa wersja, która może być bazą pod inne kremy chrzanowe.
Do jednej części możemy dodać drobno pokrojoną czerwoną paprykę oraz paprykę mieloną słodką, do drugiej drobno pokrojone białka z jajek, do następnej np. szpinak.
Pozostałe białka z ugotowanych jajek napełniamy kolorowym kremem chrzanowym, dekorujemy i podajemy z wędliną.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (10)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Motorek

25.08.2012 08:51
mniam

Iwusia

07.06.2012 23:05
smaczne i szybkie śniadanko

olkaaa

16.05.2012 07:53
super

anulka69

16.01.2012 09:24
po prostu ekstra

Angelika10

14.11.2011 21:33
super

malaczarna23

09.11.2011 08:12
świetne śniadanko

alaaa

10.02.2011 15:01
smaczne

Ntalia

10.12.2010 12:22
Pyszne:)

Ewelina43

01.12.2010 16:28
wyglada super

IlonaAlbertos

27.10.2010 12:24
Szybkie w przygotowaniu, ale wygląda bardzo zjawiskowo.

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat