Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Wielkanocne śniadanie „Babci Stasi”

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

tarty chrzan 1 szklank
śmietana 18 proc 2 łyzki
woda 0,5 szklanki
ocet 3 łyżki
cukier 2 łyżeczki
sól 1 łyżeczka
jajko ugotowane na twardo 7 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Wielkanocne śniadanie „Babci Stasi”

Chrzan zalewamy gorącą wodą z octem w celu złagodzenia ostrości smaku. Sparzony chrzan łączymy z utartymi na drobnej tarce żółtkami, śmietaną, cukrem i solą. Mieszamy.
Jest to podstawowa wersja, która może być bazą pod inne kremy chrzanowe.
Do jednej części możemy dodać drobno pokrojoną czerwoną paprykę oraz paprykę mieloną słodką, do drugiej drobno pokrojone białka z jajek, do następnej np. szpinak.
Pozostałe białka z ugotowanych jajek napełniamy kolorowym kremem chrzanowym, dekorujemy i podajemy z wędliną.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Motorek 25.08.2012 08:51
mniam
Iwusia 07.06.2012 23:05
smaczne i szybkie śniadanko
olkaaa 16.05.2012 07:53
super
anulka69 16.01.2012 09:24
po prostu ekstra
Angelika10 14.11.2011 21:33
super
malaczarna23 09.11.2011 08:12
świetne śniadanko
alaaa 10.02.2011 15:01
smaczne
Ntalia 10.12.2010 12:22
Pyszne:)
Ewelina43
Ewelina43 01.12.2010 16:28
wyglada super
IlonaAlbertos 27.10.2010 12:24
Szybkie w przygotowaniu, ale wygląda bardzo zjawiskowo.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak