Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ryżowe słoneczko

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

ryż 1 szkl
masło 1 łyżka
paróweczki
sól
oliwki
koperek

Przepis i sposób przygotowania na: Ryżowe słoneczko

Ryz gotujemy w lekko osolonej wodzie .Po ugotowaniu dodajemy do niego łyżeczkę masełka i mieszamy .Formujemy kulę lekko spłaszczamy . Paróweczki gotujemy.Robimy z nich promienie słońca ,wbijając w ryż .Uśmiech robimy z ketchupu ,oczy z oliwek .Z świezego koperku robimy włoski.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

tom 22.02.2012 11:54
dla niejadka w sam raz

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak