Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Babka z mleczkiem kokosowym

2.0
(10)
Czas
Czas: powyżej 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 1/2 kilograma
cukier 25 dag
margaryna 25 dag
jajko 4 sztuki
mleko kokosowe 1 szklanka
kakao 3 łyżki
cukier puder do posypania
proszek do pieczenia 30 gramów

Przepis i sposób przygotowania na: Babka z mleczkiem kokosowym

Margarynę utrzeć z cukrem na krem, następnie dodać po jednym żółtku i porcjami przesianą mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i dolewając mleko kokosowe, na koniec wymieszać z pianą z białek. Ciasto podzielić na dwie części do jednej dodać kakao.

Formę do pieczenia babki wysmarować tłuszczem i przełożyć ciasto jasne, a na nie ciasto z kakao.

Piec w temperaturze 180 stopni do 70 minut. Po upieczeniu i wystudzeniu ciasto wyjąć z formy i posypać cukrem pudrem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ElizaT 08.10.2012 09:13
rewelacja
misia53 22.02.2012 16:06
wyszła slicznie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak