Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Aksamitny sernik

2.0
(9)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Ciasto:
mąka 2.5 szklanki
cukier 1 szklanka
margaryna 25 dag
jajko 1 sztuka
proszek do pieczenia 3 łyżeczka
cukier waniliowy 1 sztuka
kakao 2 łyżki
ser
cukier 1.5 szklanki
biały ser 1 kg
margaryna 25 dag
jajko 5 sztuka
budyń waniliowy 2 sztuki
DODATKOWO:
mleko
cukier puder

Przepis i sposób przygotowania na: Aksamitny sernik

Ciasto: Margarynę posiekać z cukrem dodać jajko oraz przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia, zagnieść gładkie ciasto. Ciasto podzielić na dwie równe części i do jednej dodać kakao.
Ser: Margarynę utrzeć z cukrem, dodać ser i ucierać na niskich obrotach robota w trakcie dodawać po jednym jajku i proszek budyniowy. Prostokątną formę wysmarować tłuszczem i dno wyłożyć rozwałkowanym ciastem z kakao, wyłożyć na nim cały ser i przykryć rozwałkowanym jasnym ciastem. Wierzch posmarować mlekiem. Piec w temp. do 200st około 60 min. Po przestudzeniu posypać sporą ilością cukru pudru

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

misia53 22.02.2012 16:01
och....serniczki są wspaniałe a taki jak ten....?!!!
magdalea 22.02.2012 12:31
wyglada smakowicie
Kamila/kami007 22.02.2012 12:26
mmmm
tom 22.02.2012 11:55
puszysty
Bozena4 22.02.2012 09:41
SUPER
Bozena4 22.02.2012 09:40
SUPER

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak