Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gulasz

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

łopatka bez kości 500 g
cebula 1 szt
mąka 1 łyżka
olej
pietruszka zielona 2 łyżki
bulion 1 kostka

Przepis i sposób przygotowania na: Gulasz

Mięso opłukać , osuszyć, pokrajać w kostkę, cebulę obrać pokrajać w talarki. Na rozgrzany tłuszcz, dajemy mięso, oraz cebulę, podsmażamy, dodajemy pokruszoną kostkę bulionową, smażymy, ok 15 min, po tym czasie podlewamy wodą, i dusimy, aż mięso będzie miękkie. Do kubka wlewamy wodę, dodajemy mąkę, rozmieszać, wlewamy do mięsa, mieszamy, na koniec dodajemy pietruszkę posiekaną.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Seba 04.01.2014 11:01
bardzo dobry
Łukasz15 13.02.2013 17:34
Pycha
Wafelek2601 12.06.2012 14:15
Mniam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak