Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Surówka ze szpinakiem

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kapusta pekińska 20 dkg
świeży szpinak 2 garście
jabłko 1 sztuka
sól do smaku
pieprz do smaku
ocet sherry 1 łyżka
cukier 2 łyżki
olej 5 łyżek

Przepis i sposób przygotowania na: Surówka ze szpinakiem

Kapustę poszatkować, szpinak grubo pokroić. Dodać do nich obrane i starte na tarce o dużych oczkach jabłko i pokrojoną w kostkę cebulę. Oprószyć solą i pieprzem, dodać ocet, olej i cukier. Wszystko wymieszać i odstawić na kilka minut. Doskonały dodatek do obiadu.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

wojr63 31.03.2012 17:32
ładnie wygląda
MAR3STA 24.02.2012 18:11
powiew wiosny;)
Marlena/Kinia 22.02.2012 13:14
Ślicznie wygląda - tak ładnie zielona. Pachnie świeżością...:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak