Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Babka w formie keksowej

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jaja 4
mąka 1 szkl
mąka ziemniaczana 1/2 szkl
margaryna 1/4
cukier 1 szkl
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
rodzynki 10 dkg
cukier waniliowy

Przepis i sposób przygotowania na: Babka w formie keksowej

Całe jajka wybijamy do miski i ubijamy. Następnie ubijając wsypujemy po woli mąkę wymieszaną z cukrem . Zagotować margarynę i gorącą wlać do ciasta nie przerywając ubijania. Na końcu dodać cukier waniliowy i rodzynki obsypane mąką. Wlać do formy nasmarowanej tłuszczem i wstawić do nagrzanego piekarnika. Piec w 170 około 45 minut.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

olkaaa 03.05.2013 11:00
bardzo lubię
ben-ka 23.04.2013 10:05
zrobię sobie taką:)
Bernadeta1 26.03.2013 10:06
super taka baba
mirosława4 21.02.2013 16:06
dobra
IZABELA29 16.07.2012 10:51
lubie babki i te ładne plasterki z formy keksowej
IKrakowianka 17.04.2012 22:20
super ciasto
RenataZ-et 15.04.2012 12:33
pyszna do kawki
Anna138 14.03.2012 22:21
super
misia53 22.02.2012 16:08
ładnie wyrośnięta

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak