Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Marynowany smażony dorsz

2.0
(2)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka do obtoczenia
olej do smażenia
ziele angielskie 8 ziarenek
cebula 2 sztuki
liście luarowe 2 sztuki
ocet 1/2 szklanki
woda 2 szklanki
sól do smaku
cukier 1 łyżeczka
filet z dorsza 2 sztuki

Przepis i sposób przygotowania na: Marynowany smażony dorsz

Rybę pokroić na mniejsze kawałki, obtoczyć w mące, kłaść na rozgrzany olej, oprószyć solą i przyprawą do ryb, usmażyć na rumiano z obu stron, lekko przestudzić. Usmażoną rybę przełożyć do miski, obłożyć pokrojoną w półplasterki cebulą. Dodać ziarenka ziela angielskiego i pokruszone liście laurowe. Wodę wymieszać z octem i cukrem, zalać tym rybę i odstawić na ok. 2 dni w chłodne miejsce.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

fotoviderek 29.12.2013 11:17
Super rybka :)
Sroczka 23.12.2012 23:38
Lubię tak przygotowane rybki.
romanrafal
romanrafal 07.08.2012 16:28
pyszne danie
Weronika_eM 17.06.2012 21:39
pyszna rybka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak