Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Cannelloni pod niebieską pierzynką

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

szynka wieprzowa 35 dag
pierś z kurczaka 1 szt
pieczarki 10 średnie
śmietana 30% 100 ml
ser żółty
ser z niebieską pleśnia 5-10 dag
sól
pieprz
olej rzepakowy
bulion drobiowy 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Cannelloni pod niebieską pierzynką

Kroki postępowania

1
Szynkę i pierś z kurczaka mielimy, a następnie przesmażamy na kilku łyżkach rozgrzanego oleju.
Krok 1 - Cannelloni pod niebieską pierzynką foto
2
Pieczarki obieramy, dokładnie płuczemy i siekamy rozdrabniaczem lub bardzo drobno kroimy i dodajemy do przesmażonego mięsa.
Krok 2 - Cannelloni pod niebieską pierzynką foto
3
Lekko solimy, dodajemy szklankę wody i bulionetkę. Dokładnie mieszamy, wlewamy śmietanę i po 3-4 minutach doprawiamy do smaku solą i pieprzem.
Krok 3 - Cannelloni pod niebieską pierzynką foto
4
Gdy mięso lekko przestygnie, nadziewamy nim rurki makaronu i układamy w żaroodpornym naczyniu. Polewamy pozostałym sosem. Na makaron układamy małe plasterki żółtego sera oraz sera pleśniowego. Zapiekamy około 15 minut w temperaturze 180 stopni.
Krok 4 - Cannelloni pod niebieską pierzynką foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

pacpaw 22.02.2012 08:03
pięknie wyglądają, tak majestatycznie
Anna146 22.02.2012 05:34
nowa odsłona cannelloni - super
suzana 21.02.2012 22:25
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak