Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Duszona karkówka z kabanosami

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

czosnek 2 duże ząbki
sól do smaku
Przyprawa do wieprzowiny klasyczna Prymat 2 łyżki
Zioła prowansalskie suszone Prymat 1 łyżka
Bulion grzybowy 1 kostka
olej do smażenia
kabanos 2 sztuki
karkówka 70 z kością

Przepis i sposób przygotowania na: Duszona karkówka z kabanosami

Kroki postępowania

1
Kabanosy pokroić na krótsze kawałki, ząbki czosnku przekroić wzdłuż na 4 części każdy. W mięsie zrobić nakłucia, włożyć w nie kawałki kabanosów i czosnek.
Krok 1 - Duszona karkówka z kabanosami foto
2
Mięso oprószyć solą, posypać przyprawą do wieprzowiny i ziołami. Wetrzeć je dobrze w mięso.
Krok 2 - Duszona karkówka z kabanosami foto
3
Karkówkę kłaść na rozgrzany olej i zrumienić mocno z każdej strony.
Krok 3 - Duszona karkówka z kabanosami foto
4
Zalać wodą, dodać kostkę grzybową. Dusić pod przykryciem do miękkości.
Krok 4 - Duszona karkówka z kabanosami foto
5
Jak mięso będzie już miękkie, odparować resztę wody i ponownie zrumienić mięso.
Krok 5 - Duszona karkówka z kabanosami foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Wafelek2601 02.03.2013 08:21
Bardzo fajny pomysł
Weronika_eM 22.06.2012 21:21
ciekawy przepis
suzana 21.02.2012 22:26
ciekawe

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak