Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka z tuńczykiem

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

tuńczyk kawałki w oleju 1 puszka
żółta fasolka szparagowa 30 dag
pomidor 1 sztuka
sałata strzępiasta 1 główka
papryka czerwona 1 sztuka
papryka żółta 1 sztuka
oliwki zielone 0,5 szklanki
Sos sałatkowy włoski - płynny 3 łyżki
ogórek świeży 1 sztuka
cebula czerwona 1 sztuka

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka z tuńczykiem

Sałatę podrzeć na mniejsze kawałki, wszystkie warzywa pokroić w kostkę, a tuńczyka odcedzić z oleju. W półmisku umieścić sałatę, warzywa i tuńczyka, dodać sos włoski i wszystko razem wymieszać. Warzywa wymieszać z sosem około 15 minut przed podaniem, wstawić do lodówki na około 10 minut w celu schłodzenia. Można podawać z bagietka.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Justyna Jussstiii 23.07.2012 15:19
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak