Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

francuskie ciasto z brzoskwiniami

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ciasto francuskie 1
brzoskwinie w puszce 1
cukier puder 1 łyżka
jajko 1
migdały 10 dag

Przepis i sposób przygotowania na: francuskie ciasto z brzoskwiniami

ciasto francuskie rozkładamy na dnie wyłożonej papierem tortownicy, tak aby brzegi ciasta były lekko uniesione do góry. Jajko należy roztrzepać, a następnie posmarować nim ciasto. Brzoskiwnie układamy brzuszkami ku dołowi, a do każdego wgłębienia po pestce wkladamy 1 migdała. Pieczemy 20 minut w temp 200*, a po tym czasie polewamy brzoskwinie syropem (0,5 szklanki soku z brzoskwin zmieszany z lyżką cukru pudru) i zapiekamy jeszcze 5 minut. Po ostudzeniu ciasto kroimy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak