Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

szybkie racuchy na kefirze

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jajko 3
kefir 400 ml
mąka 2 szklanki
cukier puder 2 łyzeczki
proszek do pieczenia 0,5 łyżeczki
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: szybkie racuchy na kefirze

Kefir przekładamy do miski, wbijamy jajka i miksujemy calość mikserem, następnie dodajemy cukier puder oraz proszek do pieczenia i 1 szklankę mąki - miksujemy. Stopniowo dodajemy resztę mąki (nie koniecznie całość), tak aby ciasto nie było zbyt gęste, ale też niezbyt rzadkie. Na patelni rozgrzewamy olej iłyżką nakladamy zgrabne racuszki, które należy usmażyć po obu stronach. Po wyjęciu posypujemy cukrem pudrem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

romanrafal
romanrafal 14.01.2014 14:16
smaczne racuchy
gosia56 29.11.2013 13:27
na pewno pyszne
tom 21.02.2012 20:17
uwielbiam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak