Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Smażona płoć

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

płoć
jaja 2 szt
Bazylia suszona Prymat do smaku
mąka pszenna 5 łyzek
olej do smażenia
Bułka tarta klasyczna Prymat 10 łyzek

Przepis i sposób przygotowania na: Smażona płoć

Oprawioną i umytą płoć odsączamy na papierowym ręczniku. do miseczki wbijamy jajka , dodajemy sól ziołowa , pieprz ziołowy , pieprz mielony, przyprawę do ryb,bazylię ,tymianek, estragon i mieszamy z jajkiem i odrobina wody.
Rybę obtaczamy najpierw w mące potem w jajku i w bułce tartej. Obsmażamy z obu stron aż się zrumieni.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Katarzyna59 12.05.2013 15:32
bardzo smaczne
Aneta41 25.03.2013 14:58
bardzo lubię rybki, a te wyglądają zachęcająco
ewelina/bunia 12.08.2012 09:30
pycha
IrenaM 07.07.2012 22:25
pyszna rybka
Mati13 02.06.2012 11:14
bardzo lubię ryby
olkaaa 28.05.2012 07:36
uwielbiam
Andysz 17.05.2012 00:55
lubię ryby;)
kanu83 02.05.2012 11:02
apetyczne danie
mariel78 29.04.2012 08:26
Uwielbiam ryby ...
ziutula
ziutula 02.04.2012 08:59
bardzo lubię i też czasem jak się trafi na wędkę to z chęcią zjadamy...
Ewa111 10.03.2012 14:26
robię podobnie gdy mojemu mężowi ,wędkarzowi dadzą się takie płocie złapać na haczyk
fictor123 04.03.2012 09:52
rewelka
foczka-ks 22.02.2012 12:17
no i smacznie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak