Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka ryżowa I

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

papryka czerwona 2
kukurydza 1 puszka
cebula czerwona 1
oliwki zielone 1 opak.
ogórek zielony 1
sól
pieprz
papryka mielona
majonez
jogurt naturalny
ryż 2 (ugotowany na sypko)

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka ryżowa I

Ryż gotujemy na sypko. Do jeszcze gorącego wrzucamy posiekana cebulę. Papryke i ogórka kroimy w kostkę. Oliwki w plasterki (kilka zostawiamy do dekoracji).

Warzywa mieszamy z ryżem. Doprawiamy do smaku solą, pieprzem i mieloną papryką.

Łączymy w majonezem i jogurtem. Dekorujemy plasterkami oliwek.

I finito! :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Margo1 24.06.2013 10:07
apetyczna ta sałatka
caffee_tea 28.03.2012 21:05
pyszna
paula99926 22.03.2012 22:23
rewelacja :)
foczka-ks 22.02.2012 12:16
smaczna

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak