Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Roladki schabowe z mięsem mielonym

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

schab bez kości 6 plastrów
mięso mielone 30 dkg
sól do smaku
pieprz do smaku
cebula 1/2 sztuki
pieczarki 2 duże sztuki
jajko 1 sztuka
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Roladki schabowe z mięsem mielonym

Plastry schabu cienko rozbić tłuczkiem, oprószyć przyprawą do wieprzowiny. Pieczarki pokroić w kostkę i podsmażyć na oleju razem z pokrojoną w kostkę cebulą. Pieczarki z cebulą dodać do mięsa mielonego. Dodać do niego też jajko, sól i pieprz, wymieszać. Na każdy plaster schabu kłaść trochę mielonego mięsa, zwinąć roladki, spiąć wykałaczkami. Smażyć na średnim ogniu na rumiano z każdej strony.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Sroczka 23.01.2013 22:24
Pięknie rumiane. Tak lubię.
mala2021 22.03.2012 15:23
schabowy i mielony w jednym- super
Ada-Gaba 01.03.2012 07:31
wspaniały pomysł na smaczny obiad
Piotr24 27.02.2012 09:47
kandydat na dzisiejszy obiad ;)
foczka-ks 21.02.2012 21:42
ciekawy przepis
Weronika_eM 21.02.2012 21:01
pięknie przyrumienione

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak