Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

tagliatelle z oliwkami i kiełkami

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

makaron tagliatelle lub wstążk 1 op.
masło 3 łyżki
POMIDORY MIESISTE 3 szt.
oliwki zielone Smak 2 łyżki
czosnek 2 ząbki
parmezan starty 3 łyżki
sol i pieprz ziolowy
kiełki 1 (mieszane)

Przepis i sposób przygotowania na: tagliatelle z oliwkami i kiełkami

makaron ugotować w osolonym wrzątku al dente w/g opisu na opakow.pomidory sparzyć obrać ze skórki usunąć gniazda nasienne i pokroić w kostkę,oliwki w plasterki,na rozgrzanym maśle zeszklić przeciśnięty przez praskę czosnek dodać oliwki i chwilę smażyć dodać pokrojone pomidory doprawić do smaku solą i pieprzem ziołowym wymieszać i dusić kilka min.do sosu dodać odcedzony jeszcze gorący makaron lekko przemieszać i wyłożyć na talerz,podawać danie posypane kiełkami warzyw i startym parmezanem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak