Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pizza z pieczarkami i papryką

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

mąka 25 dag
drożdże 2 dag
sól
cukier
oliwa 1 łyżka
pieczarki 30 dag
papryka zielona pół
oliwa
pieprz
woda 125 (ciepła)

Przepis i sposób przygotowania na: Pizza z pieczarkami i papryką

W ciepłej wodzie rozpuszczamy cukier i drożdże. Do miski przesiewamy makę, dodajemy sól i oliwą oraz drożdże. Wyrabiamy gładkie elastyczne ciasto. Zostawiamy do wyrosnięcia. Kiedy ciasto podwoi swoja objętość rozwałkowujemy je. Oliwę mieszamy z czosnkiem i smarujemy rozwałkowany blat ciasta na pizze. Pieczarki myjemy i kroimy w plasterki, układamy na pizzy. Papryke myjemy i kroimy w kawałki, układamy na pizzy. Całośc oprószamy pieprzem. Pieczemy 15 min w 250st.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

dorota20w 22.02.2012 13:05
dziekuję
foczka-ks 21.02.2012 21:42
ciekawy przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak