Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

fusilli z pesto i parmezanem

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

makaron fusilli lub świderki 1 op.
parmezan starty 15 dkg.
czosnek 3 ząbki
oliwa 1/4 szkl.
POMIDORY MIESISTE 3 szt.
sok z cytryny
bazylia 1 pęczek
orzechy włoskie garść posiekane

Przepis i sposób przygotowania na: fusilli z pesto i parmezanem

bazylię opłukać i drobno posiekać dodać zmiażdżony czosnek,orzechy i oliwę z oliwek rozetrzeć wszystko na miazgę na koniec dodać parmezan i ucierać aż wszystkie składniki połączą się ze sobą,makaron ugotować w osolonym wrzątku w/g przepisu na opakowaniu,do wody wlać odrobinę oliwy aby się nie skleił odcedzić wymieszać z sosem pesto i doprawić do smaku sokiem z cytryny wyłożyć na ogrzany półmisek,pomidory sparzyć obrać ze skórki pokroić w drobną kostkę dodać do makaronu i posypać parmezanem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

caralajna 26.03.2013 07:33
świetny, lubię włoskie smaki

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak