Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rolada z boczku

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

olej 1/2 szklanki
Przyprawa do wieprzowiny klasyczna Prymat 3 łyżki
czosnek 3 ząbki
Zioła prowansalskie suszone Prymat 1 łyżka
sól do smaku
boczek 60 dkg

Przepis i sposób przygotowania na: Rolada z boczku

Kroki postępowania

1
Olej wymieszać z wyciśniętym czosnkiem, przyprawą do wieprzowiny i ziołami.
Krok 1 - Rolada z boczku foto
2
Boczek rozciąć tak, aby utworzyć niezbyt gruby, duży płat.
Krok 2 - Rolada z boczku foto
3
Mięso zalać marynatą i odstawić w chłodne miejsce na całą noc.
Krok 3 - Rolada z boczku foto
4
Następnego dnia boczek lekko oprószyć solą, zwinąć w roladę, obwiązać nicią i ułożyć w naczyniu do zapiekania. Piec w 180 stopniach przez ok. 1,5 godziny. Gotowy boczek przestudzić i kroić w plastry.
Krok 4 - Rolada z boczku foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Sroczka 26.07.2012 21:01
Bardzo apetycznie wygląda. Lubię takie mięsko.
Bożena13 14.07.2012 12:08
tak samo robię! wychodzi rewelacyjnie;)
Ewa6274879 21.02.2012 16:10
Domowy pieczony boczek jest pyszny!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak