Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gołąbki bez ryżu

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso mielone z indyka 500 g
kapusta włoska 1
jajko 1
cebule 2
pieczarki 6 sztuk
musztarda 2 łyżki
sok pomidorowy 450 ml
skrobia kukurydziana 1 łyżka
koncentrat pomidorowy 1 łyżka
czosnek 2 ząbki
olej
pieprz szczypta

Przepis i sposób przygotowania na: Gołąbki bez ryżu

Cebule i pieczarki pokrojone w plastry podsmażyć na oleju . Dodać je do mięsa z jajkiem ,musztardą , pieprzem i posiekanym czosnkiem. Wyrobić masę . Liście kapusty obgotować we wrzątku i nakładać na nie porcje masy , zawijać w gołąbki . Na dnie garnka umieścić kilka liści kapusty , następnie układać gołąbki . Podlać 3/4 szklanki wody oraz sokiem pomidorowym i dusić około 40 minut . Wyciągnąć gołąbki , do sosu dodać koncentrat pomidorowy , skrobie , wymieszać . Gołąbki podawać z sosem .

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak