Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rolady mięsne

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

schab 500 g
fasolka szparagowa 150 g
ogórki kiszone 2
parówki 3
ser żółty 6 plastrów
natka pietruszki 1 pęczek
jogurt naturalny 1/2 szklanki
mąka 2 łyżki
curry
sól szczypta
pieprz szczypta

Przepis i sposób przygotowania na: Rolady mięsne

Fasolkę szparagową ugotować . Parówki przekroić wzdłuż na pół , a ogórki pokroić w paski . Schab oczyścić , a następnie pokroić w plastry i rozbić tłuczkiem . Posypać obficie przyprawami . Na płatach schabu umieścić po plasterku sera i na każdym układać połówki parówek , paski ogórków kiszonych oraz fasolkę szparagową . Mięso zawijać w rulony . Na patyczki od szaszłyków wbijać po 3 sztuki roladek schabowych . Mięso umieścić w garnku , zalać wodą i gotować ok. 60 minut pod przykryciem . Pod koniec gotowania potrawę zaprawić mąką i jogurtem , dodać posiekaną natkę pietruszki .

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

jogobella231
jogobella231 27.02.2012 16:57
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak