Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pierogi z wątróbką

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka 500 g
żółtko jajek 1
sól szczypta
Farsz:
cebule 3
wątróbki z kurczaka 500 g
pieprz szczypta
olej 2 łyżki
Zioła prowansalskie suszone Prymat
woda 350 (ciepła)

Przepis i sposób przygotowania na: Pierogi z wątróbką

Wątróbkę umyć i usmażyć . Następnie cebulę obrać pokroić w kostkę i zeszklić na patelni . Mięso zemieć , dodać połowę cebuli i przyprawić . Do miski dodać make , żółtko , sól i wodę wszystko dokładnie wymieszać i wyrobić ciasto , rozwałkować i wycinać szklanką krążki . Na każdy nałożyć farsz i skleić brzegi pieroga . Ugotować we wrzącej i osolonej wodzie , odcedzić . Pierogi posypać reszta cebuli .

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gottrina 01.12.2012 17:16
smaczne pierogi

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak