Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Klopsy w sosie pomidorowo-cebulowym

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso mielone 1/2 kg
papryka do smaku
pieprz do smaku
cebula 2 szt
suszone pomidory 3 szt
olej do smażenia
jajko 1 szt
sól do smaku
bułka czerstwa 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Klopsy w sosie pomidorowo-cebulowym

Bułkę moczymy, odciskamy i rozdrabniamy. Dodajemy do miski z mięsem, wbijamy jajko, dodajemy przyprawy i wyrabiamy. Formujemy podłużne klopsy, smażymy na oleju z dodatkiem pokrojonej cebuli i pokruszonych suszonych pomidorów. Na konie podlewamy woda i dusimy chwile pod przykryciem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Wacław 08.10.2013 10:29
pycha,lubie takie
agnieszka137 21.02.2012 22:21
ciekawy przepis
pacpaw 21.02.2012 20:25
koniecznie musze zrobic podobne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak