Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Racuchy z jabłkami

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

mleko 500 mili
jajko 2 szt
mąka tortowa 2.1/2 szklanki
cukier 2 łyzki
sól 1 szczypta
jabłka 2 szt
Soda oczyszczona Prymat 1/2 łyzeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Racuchy z jabłkami

Białka oddzieliłam od żółtek i ubiłam na sztywną pianę. Mleko, żółtka, mąkę, cukier, sodę i sól zmiksowałam na gładką dość gęstą masę. Dodałam jabłko starte (ilość według indywidualnych upodobań smakowych). Na końcu delikatnie wymieszałam łyżką z ubitymi białkami. Smażyłam na oleju. Po usmażeniu można posypać cukrem pudrem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

plocia 08.07.2012 20:33
ja robię bez sody, ale pewnie i te pyszne
Anna133 03.03.2012 19:37
ja też dawno nie robiłam
treonina 21.02.2012 10:56
już dawno nie jadałam racuchów

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak