Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Papryczka faszerowana

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

papryka czerwona 2 szt.
ryż 100 g
pierś z kurczaka 1 szt.
cebula
ser żółty 100 g
kukurydza 1/2 puszki
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Papryczka faszerowana

Kurczaka pokroić w kostkę przyprawić solą i pieprzem usmażyć. Dodać pokrojoną cebulkę. Ugotować w osolonej wodzie torebkę ryżu. Wymieszać w misce ciepły ryż z kurczakiem i warzywami dodać starty żółty ser.
Odciąć z papryki górę z ogonkiem wydrążyć paprykę i nałożyć do pełna farsz posypać startym serem przykryć górą paprykę posypać solą, skropić oliwą włożyć do naczynia żaroodpornego polanego nie wielką ilością oliwy.
Zapiekać w piekarniku w 180 stopniach 20-30 minut do momentu kiedy papryka będzie miękka.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Kasiax18 16.05.2012 18:37
dobre :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak