Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Schabowy a la groszek

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

schab bez kości 200 g
Bułka tarta klasyczna Prymat 200 g
olej
groszek konserwowy 1 szklanka
jajko 3
sól szczypta
miód 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Schabowy a la groszek

Schab dzielimy na porcje . Bułkę tartą wysypać na talerz , na osobnym talerzy rozbić 3 jajka z odrobina soli. Groszek zmiksować na gładką masę . Do groszku dodać 2 łyżki płynnego miody wymieszać Każdy kotlet schabowy obtoczyć w jajku , zmiksowanym groszku i bułce tartej . Na patelni rozgrzać olej. Schabowy smażymy z jednej i drugiej strony do zrumienienia.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak