Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Najedzony pstrąg

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

żółty ser 100 g
wypatroszony pstrąg
pęczek kopru 1
cytryna 1/2
pieczarki 500 g
pieprz szczypta
sól szczypta

Przepis i sposób przygotowania na: Najedzony pstrąg

Pstrąga osuszyć , skropić sokiem z cytryny , oprószyć solą i pieprzem . Pieczarki umyć , pokroić w kostkę . Smażyć do czasu odparowania wody . Dodać starty ser oraz umyty koper następnie posolić . Pstrąga nadziać pieczarkami i spiąć wykałaczkami . Następnie zawinąć w folie aluminiową . Wstawić do piekarnika rozgrzanego do temperatury 160 stopni C . Piec około 40 minut . Następnie wyjąć Popruszyć koprem można również polać sosem np czosnkowym .

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak