Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ziemniaki z fasolą i mięsem

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ziemniaki 4
mięso mielone 200 g
ketchup 2 łyżki
chilli 1/2 łyżki
sól szczypta
żołty starty ser 150 g
olej 2 łyżki
kwaśna śmietana 1/2 szklanki
pieprz szczypta
sok z cytryny 1/2 cytryny
koperek posiekany 2 łyżki
fasola 1/2 puszki

Przepis i sposób przygotowania na: Ziemniaki z fasolą i mięsem

Obrane ziemniaki ugotować na półtwardo w osolonej wodzie . Mięso na oleju , dodać ketchup , fasolę i ser . Doprawić chili , solą i pieprzem . Ziemniaki przekroić wzdłuż i wydrążyć , po czym napełnić farszem mięsno - fasolowym . Ułożyć w wysmarowanej tłuszczem formie . Piec ok. 15 minut w piekarniku nagrzanym do temp. 180 stopni C. Koperek wymieszać ze śmietana , przyprawić do smaku solą , pieprzem i sokiem z cytryny . Ziemniaki podawać z sosem śmietankowym .

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak