Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Parówkowa zapiekanka

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

parówki cienkie 70 dkg
ser żółty 20 dkg
boczek wędzony 10 plasterków
masło 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Parówkowa zapiekanka

Naczynie do zapiekania wysmarować masłem. Z parówek zdjąć osłonki, połowę ułożyć w naczyniu do zapiekania. Ser zetrzeć na tarce, połową posypać parówki. Na ser rozłożyć plasterki boczku, ułożyć na nim resztę parówek i posypać resztą sera. Zapiekać w 180 stopniach przez ok. 20 minut (aż ser się rozpuści).

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Andysz 01.05.2012 21:37
fajny pomysł;)
andzia123 15.03.2012 16:24
lubię taką
Marlena/Kinia 21.02.2012 10:06
to musi b yć smaczne
edita15 20.02.2012 23:34
i ładnie wygląda
edita15 20.02.2012 23:34
i ładnie wygląda

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak