Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zebra

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jajko 4
cukier 1 szklanka
mąka 2,5 szklanki
olej 1 szklanka
proszek do pieczenia 3 łyżeczki
kakao 3 łyżki
oranżada 1 szklanka

Przepis i sposób przygotowania na: Zebra

Jajka z cukrem ubijamy na pianę.
Dodajemy pozostałe składniki (oprócz kakao).

Tak przygotowane ciasto dzielimy na 2 w miarę równe części.
Do jednej dodajemy 3 łyżki mąki, do drugiej 3 łyżki kakao.

Piekarnik włączamy na 180 st. C.

Ciasto wlewamy do formy naprzemiennie na środek blaszki po 3 łyżki jasnego i 3 łyżki ciemnego ciasta.

Pieczemy ok. 50 minut.

Po wystudzeniu można posypać cukrem pudrem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

AURELKA 25.08.2012 16:41
pyszne
Dorota37 04.04.2012 14:04
ciekawy przepis
ajres 19.03.2012 22:17
smakowite
ajres 19.03.2012 22:17
smakowite
Jaheira11 11.03.2012 21:14
pyszności
ewa19a 23.02.2012 21:02
też taką robię
iziona 21.02.2012 07:54
Bardzo ładna ja często robię to ciasto bo ładne i smaczne.
dwa pokoje z kuchnią 21.02.2012 00:09
ja też lubię niedawno robiłam pierwszy raz ale paski miałam bardzo cieniutkie i prawie się zlały :)
Tomek13 20.02.2012 22:47
lubie zebre ale czasmi nie wychodzi mi
Tomek13 20.02.2012 22:47
lubie zebre ale czasmi nie wychodzi mi

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak