Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Meksykańska gulaszowa

2.0
(8)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mięso wieprzowe bez kości 1 kg
cebule 2 szt
włoszczyzn 1 pęczek
margaryna 2 łyżki
sos meksykański 1 słoik
Papryka słodka mielona Prymat do smaku
sól do smaku
ziemniaki
Przyprawa do gulaszu i dań kuchni węgierskiej Prymat 1 łyżeczka
papryka czerwona 1 szt
Papryka ostra mielona Prymat 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Meksykańska gulaszowa

Mięso pokroić w kostkę, podsmażyć na margarynie. Dodać pokrojone w cebule. Dusić ok. 10 min. Obficie obsypać słodką papryką. Włoszczyznę obrać, umyć, pokroić w kostkę, następnie dodać do mięsa i cebuli. Gotować na małym ogniu ok. pół godz. Dodać pokrojone w kostkę ziemniaki, gotować do miękkości. Na koniec dodać sos i doprawić.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

David 23.02.2013 20:38
uwielbiam taką wersję ze szczyptą chilli
KasiaK90 24.07.2012 17:56
uwielbiam
anemon 10.07.2012 06:53
Lubię takie "konkretne" zupy o wyrazistym smaku.
cooleczka 08.03.2012 15:40
moje smaki :)
Wojt@s
Wojt@s 21.02.2012 14:25
extra
Anio?eczek 20.02.2012 22:28
i ładnie wygląda
treonina 20.02.2012 20:39
to musi być smaczne!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak