Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gołąbki z kapusty pekińskiej

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

papryka czerwona 1
kapusta pekińska 1 głowka
dymki 3
czosnek 2 ząbki
piersi z kurczaka 500 g
ketchup 1 ketchup
masło 1 masła
miód 2 łyżki
olej 2 łyżki
sól szczypta
pieprz szczypta
cebula szczypta
ryż 200 g
bulion 1 kostka

Przepis i sposób przygotowania na: Gołąbki z kapusty pekińskiej

Czerwoną paprykę umyć i pokroić w kostkę . Dymki oraz czosnek obrać i drobno posiekać . Mięso umyć osuszyć za pomocą ręcznika papierowego i pokroić w kostkę . Następnie podsmażyć je na oleju . Dodać warzywa i przyprawy , po czym chwilę smażyć . 12 zewnętrznych liści kapusty pekińskiej odłożyć , resztę drobno posiekać . Liście gotować około 2 minut , po czym przełożyć do miski z zimną wodą . Na każdy wyłożyć porcję mięsnęgo farszu i zawinąć , tworząc gołąbki . Następnie usmażyć je na oleju . Dodać miód , ketchup i kostkę rosołową połączoną z 500ml wody , wymieszać . Całość dusić 10 minut . Ryż ugotować , odcedzić po czym połączyć z masłem oraz podsmażoną na oleju cebulą i kapustą . Wszystko wymieszać .

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak