Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

zapiekanka rzeźnicka

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

ziemniaki gotowane w mundurkach 10 szt
cebula 0,5 szt
mortadela 1 plaster gruby
kiełbasa śląska 1 szt
sól do smaku 1 szczypta
pieprz 1 szczypta
Kucharek przyprawa do potraw 1 szczypta
majeranek 0,5 łyżeczki
smietana 18% 100 ml
boczek wędzony 5 plastry
ser gouda 4 plastry

Przepis i sposób przygotowania na: zapiekanka rzeźnicka

Ziemniaki obrać po ugotowaniu i pokroić w półplasterki.
Wędliny pokroić na drobno ( ale nie robić z nich sieczki), cebulę w kostkę i podsmażyć razem na oleju.
Dodać ziemniaki, doprawić do smaku i chwilę podsmażyć.
Na koniec zalać śmietaną i chwilę ją odparować.

Następnie przełożyć do naczynia ( ja wrzuciłam do małej keksówki), przykryć serem i podpiekać w temp 200st C
aż ser dobrze się zrumieni.


SMACZNEGO!!!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Dorota59 29.06.2013 20:16
smaczniutka
Renia1 09.05.2012 09:19
swietna zapiekanka
emeslive 07.05.2012 21:08
Bardzo smakowita zapiekanka
leonkot 26.02.2012 10:04
wygląda świetnie
treonina 20.02.2012 20:41
oryginalna nazwa :D chętnie wypróbuję!
dwa pokoje z kuchnią 20.02.2012 19:18
można dać takie wędliny i kiełbasę jaką się ma akurat w domu- pod warunkiem że będzie jej dużo
Robert10 20.02.2012 19:16
fajna

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak