Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Łopatka w marynacie musztardowej

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

łopatka wieprzowa 0,5 kg
Musztarda chrzanowa Prymat 2 łyżki
Majeranek suszony Prymat 1 łyżka
bulion drobiowy 500 ml
pieprz do smaku
olej do smażenia
kucharek do smaku 1 łyżeczka
śmietana 2 łyżki
serek topiony trójkącik 1
mąka 2 łyżki
woda 250 ml

Przepis i sposób przygotowania na: Łopatka w marynacie musztardowej

Łopatkę kroimy w 1 cm plastry.
W misce mieszamy musztardę z majerankiem, łyżeczką kucharka i pieprzem.
Wkładamy mięso ,przykrywamy folią aluminiową i chłodzimy w lodówce 1 godzine .
Po tym czasie grzejemy olej w rondlu.
Wsadzamy mięso i smażymy z obu stron od czasu do czasu mieszając.
Podlewamy bulionem. Gotujemy do miękkości mięsa.
Mąkę mieszamy ze smietaną i wodą .
Dolewamy do rondla i energicznie mieszamy.
W gorącym wywarze rozpuszczamy serek i wlewamy z powrotem do rondla.Gotujemy jeszcze około 10 minut.
Podajemy do ziemniaczków.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Bernadeta1 12.03.2013 14:18
pyszny obiadek
ben-ka 29.07.2012 09:16
pyszne jedzonko.
misia53 27.07.2012 00:18
pychota
Mariusz10 07.03.2012 18:41
świetne mięsko
Natalia37
Natalia37 20.02.2012 18:47
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak