Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Smażony łosoś w mącznej panierce

3.0
(16)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filet z łososia 1 kg
sól do smaku
mąka do obtoczenia
olej do smażenia
Przyprawa do ryb i owoców morza Prymat 1 opakowanie

Przepis i sposób przygotowania na: Smażony łosoś w mącznej panierce

Rybę pokroić na mniejsze kawałki. Każdy kawałek obtoczyć w mące, oprószyć solą i posypać z obu stron przyprawą do ryb. Kłaść na rozgrzany olej. Olej musi być rozgrzany. Przed włożeniem łososia na patelnię zmniejszamy ogień o połowę. Smażyć na rumiano z obu stron, ok. 4-5 minut. Idealny łosoś ma chrupiącą skórkę i jest lekko surowy w środku.

 

 

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

kamyk 04.04.2012 09:32
rewelacyjny ten łosoś
banditka 28.02.2012 08:39
mniam
Weronika_eM 23.02.2012 21:04
smaczna rybka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak