Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kapuśniak na skwarkach z suszonymi pomidorami

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

rosół 1, 5 litra
kapusta kiszona 30 dkg
ziemniaki 1/2 kg
suszone pomidory 2 szt
boczek wędzony 15 dkg
Liść laurowy suszony Prymat 2 szt
jałowiec 4 szt
ziele angielskie 4 szt
pieprz do smaku
majeranel 1 łyzka

Przepis i sposób przygotowania na: Kapuśniak na skwarkach z suszonymi pomidorami

Boczek kroimy w kostkę i wytapiamy na patelni. Dodajemy kapustę koszoną, chwile smażymy, dolewamy wody, dodajemy pokrojone suszone pomidory i przyprawy, gotujemy do miękkości.
Go rosołu z marchewką dodajemy pokrojone ziemniaki i gotujemy je do miękkości. Łączymy je z ugotowaną kapustą i chwilę gotujemy razem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

pacpaw 20.02.2012 19:44
świetne połączenie
pacpaw 20.02.2012 19:41
świetne połączenie
pacpaw 20.02.2012 19:40
świetne połączenie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak