Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pieczony schab na kanapki

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

schab bez kości 1,3 kg
Marynata do mięs klasyczna Prymat 1 opakowanie
czosnek 4 ząbki
olej 6 łyżek

Przepis i sposób przygotowania na: Pieczony schab na kanapki

Kroki postępowania

1
Czosnek obrać, wycisnąć. Olej dokładnie wymieszać z marynatą i czosnkiem.
Krok 1 - Pieczony schab na kanapki foto
2
Marynatą natrzeć mięso i odstawić w chłodne miejsce na 24 godziny. Po ok. 12 godzinach mięso odwrócić na drugą stronę.
Krok 2 - Pieczony schab na kanapki foto
3
Następnego dnia mięso przełożyć razem z marynatą do naczynia do zapiekania.
Krok 3 - Pieczony schab na kanapki foto
4
Piec w 180 stopniach przez 1,5 godziny. Upieczone mięso ostudzić. Zimne mięso kroić w cienkie plastry. Doskonały dodatek do kanapek.
Krok 4 - Pieczony schab na kanapki foto

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Sroczka 01.10.2013 22:14
Lubię takie mięsko na kanapki.
cooleczka 05.08.2012 14:41
lubię takie aromatyczne mięsko
Andysz 25.04.2012 08:12
piękny!;D
Agnieszka_B 20.02.2012 14:42
Uwielbiam takie mięsko!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak