SUFLET Z OWOCAMI

SUFLET Z OWOCAMI

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gram

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • jajka

    6 szt
  • owoce leśne

    15 dag
  • rum biały

    50 ml
  • cukier

    20 dag
  • mąka

    7,5 dag
  • mleko

    500 ml
  • cukier wanilinowy

  • sól

    do smkau
  • masło

  • cukier puder

Wyślij składniki na:
Listonic
promotion_img Reklama na dziś

Sposób przygotowania

Owoce zalej rumem, odstaw. Zagotuj mleko. 4 żółtka utrzyj na kremową masę z cukrem i cukrem waniliowym. Dodaj przesianą mąkę, wymieszaj. Mieszając powoli wlewaj gorące mleko. Ustaw na małym ogniu i dalej mieszając gotuj krem około 2 minuty. Do kremu dodaj dwa pozostałe żółtka. Z 6 białek ubij pianę z dodatkiem soli. Krem ostrożnie połącz z owocami wraz z rumem i sztywną pianą z białek. Ostrożnie mieszaj, aby owoce nie puściły soku. Formę wyłóż papierem do pieczenia robiąc kołnierz. Papier wysmaruj masłem, wysyp cukrem. Wlej przygotowana masę. Wstaw do piekarnika. Piecz 25 minut. Otwórz piec suflet posyp cukrem pudrem piecz jeszcze 10 minut

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat