Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

pierogi na słodko

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka 35 dag
jajko szt
sól szczypta
woda troche
ser biały 30 dag
cukier wanilinowy opak
rodzynki garść

Przepis i sposób przygotowania na: pierogi na słodko

z mąki jaja oraz szczypty soli i wody zagnieć ciasto na pierogi. ser biały zmiel w maszynce dodaj do niego cukier waniliowy oraz rodzynki.masę serową dobrze wymieszaj.z rozwałkowanego cienko ciasta formuj pierożki które napełniaj farszem i gotuj w lekko osolonej wodzie aż do miękkości.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

foczka-ks 20.02.2012 23:49
i ładnie wygląda

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak