Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kluski do makiełek

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Mąka krupczanka 1 kg
żółtko jajek 2 szt
woda 250 (ciepła, przegotowana)

Przepis i sposób przygotowania na: Kluski do makiełek

Wszystkie składniki wyrobić do jednolitej masy . Po wyrobieniu formować małe kluseczki o kształcie rąbu. Wrzucić na osolony wrzątek i gotować około 5-6 minut na średnim ogniu aż wypłyną .

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak