sałatka z krewetek norweskich z warzywami podana w cieście ryżowym

sałatka z krewetek norweskich z warzywami podana w cieście ryżowym

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • krewetki norweskie w zalewie

    400 g
  • kapusta pekińska

    50 g
  • cabula czerwona

    50 g
  • papryka czerwona

    50 g
  • marchewka

    50 g
  • okrągłe płatki ciasta ryżowego

    8 szt
  • sos sojowy łyżka

    1 szt
  • białe ziarna sezamu łyżka

    1 szt
  • liść mięty

    1 szt
  • czarne ziarna sezamu łyżka

    1 szt
  • sól, pieprz

    3 g
  • bazylia

    1 szt
  • natka pietruszki

    1 szt
  • sos rybny

    1 łyżka
  • ogórek

    50 g
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

W misce wymieszać odsączone z zalewy krewetki norweskie, wszystkie warzywa i zioła oraz sos rybny i sojowy. Odstawić na 5 minut, po czym lekko odcisnąć. Płaty ciasta kolejno moczyć w wodzie, od razu wyjmować i układać osobno na stole. Na każdy płat nałożyć sałatkę, poczekać aż ciasto lekko zmięknie, a następnie zawijać jak gołąbki. Tak przygotowaną sałatkę podawać ze słodkim sosem chili, sosem sojowym i japońskim chrzanem wasabi. Przed podaniem posypać ziarnami sezamu.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

kotlet

26.03.2011 23:39
superowa

kielcok1

04.12.2010 13:35
krewetki omijam z daleka

radosna29

02.12.2010 21:59
fajny przepis

Barbara55

13.11.2010 17:49
beznadzieja

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat